Despre noi

Scurtă istorie

Suntem o afacere de familie, la a doua generație și știm să facem scaune din lemn. La lucrul acesta credem noi că suntem buni. Am început să le fabricăm în 1991. La început au fost simple, drepte, oarecum artizanale. Șezutul era împletit din papură. Cam toată producția mergea la export. Străinii iubeau produsele artizanale care le aduceau aminte de anii ’60. Pe urmă a venit o epoca de tranzițe cu scaune artizanale dar și scaune clasice care începeau să fie căuate pe piața internă. Lumea începuse să caute și altceva decât aluminiu. Acum activitatea cuprinde în mare parte producția de scaune clasice dar am păstrat și producția 
de scaune artizanale, cu mari eforturi, pentru a putea menține meșteșugul împletirii cu fir de papură. Ne mândrim cu faptul că putem adăuga plus valoare lemnului – lemnul din produsele finite este de aproximativ 4 ori mai valoros decât cheresteaua brută vândută la export. Acea plus valoare se regăsește în salarii și contribuții la stat pentru aproximativ 40 de angajați, venituri pentru furnizorii de materie primă și servicii (lemn, feronerie, lacuri, vopseluri, diluanți, ambalaje, utilități, transport, curierat, servicii contabile, juridice, marketing, taxe locale).

Crezul nostru este acela că la un moment dat oamenii vor începe să folosească sintagma “Scaune de Botoșani” mulțumită scaunelor noastre.

Echipa